@ollipekkak Ei kun pitää ottaa!
@JaakkoSahimaa Graeberin määritelmistä ja ajatuksista voitaisiin käydä pitkäkin keskustelu. 😃
@julius_jansson @TimoKiviluoma Samaa mieltä ja käsittääkseni esimerkiksi Työterveyslaitoksen tutkimukset todentavat tuota.
@TimoKiviluoma Niin, silloin ei ehkä pyritäkään systeemisesti muuttamaan vaikkapa johtamisen tapaa. Sillä "miten" työtä tehdään on iso vaikutus myös siihen kokeeko siinä merkitystä. Vaikkapa hoitoalalla, jos tehot niistetään huippuunsa ei olekaan aikaa enää kohdata potilasta jne.
@JaakkoSahimaa Kyllä. Keskustelu tän ympärillä aaltoilee. Yritysten purpose-ajattelu lähti markkinoinnista, mutta ponnistaa johonkin syvempään. Yksilön työn merkityskeskustelussa on samoin monta tasoa. Merkitys on kuitenkin asia, joka pitää kokea. Ei siis sellainen, jonka voi ulkopuolelta antaa
@JaakkoSahimaa Kyllä.
@JaakkoSahimaa Kyllä, molempia tarvitaan!
@TimoKiviluoma Mä en ajattele tätä neuvomisasiana vaan sellaisena, että meillä on täysi syy pyrkiä esim. johtamaan työtä niin, että se on tekijälleen merkityksellistä. Eikä se koske vain asiantuntija- tai ajatustyötä. Itse uskon, että merkitys rakentuu kysymyksistä kenelle? ja kenen kanssa?.
@okohonen Totta.
@antti_kapanen Termiä kyllä käytetään monella tavalla.
@juuhaa Kaikki.
@MikaelJungner Melko villi kyllä! 😃
@ess50 Miksi ton artikkelin kohderyhmä olisi puoluepoliittisesti värittynyt?
@jammusaloniemi Usein otsikko ei ole kirjoittajan, tässä tapauksessa en osaa sanoa. Mutta ajattelen, että merkityksellisyyden hakeminen ei ole elitismiä, se on inhimillisen elämän perusasioita: halu kokea arvostusta ja ulospäin suunnaten kokea tekevänsä arvokasta.
@WinterAntti Mun käsittääkseni siinä oli monta pointtia otsikon väitteelle, mm. ikä (mikä sukupolvi pitää merkityksellisyyttä tärkeänä) ja jopa paikkakunta. Merkityksen hakeminen työstä on mun mielestä luonnollinen (ja hyvä) jatkumo siitä, että meistä on kuluttajinakin tullut vastuullisempia.
@WinterAntti Tai sitä, että työtä johdetaan tavalla, joka mahdollistaa arvostuksen tuntemisen, että kysytään mieluummin kysymys "kenelle" kuin pyöritään oman navan ympärillä jne. Kannustaisin miettimään tätä(kin) kysymystä mieluummin laajemmin kuin joko/tai asiana.
@WinterAntti Siellä on monta lausetta, josta voin olla samaa mieltä mm. tuo. Työn merkityksellisyys on myös jotain muuta kuin itsekäs näkökulma mukavapalkkaisessa asiantuntijatyössä. Se voi olla vaikkapa sitä, että työssään tosiaan saa keskittyä siihen mikä tuo merkitystä eikä raportointiin.1
Vastauksena otsikkoon: Ei ole. Ekologisen ja inhimillisen kantokyvyn ollessa äärirajoilla on itse asiassa tärkeämpää kuin koskaan palata merkityksellisyyden äärelle. Kyse ei ikäpolvesta tai työn laadusta, kyse on palvelu- ja yhteisönäkökulmasta. #merkitys
https://yle.fi/uutiset/3-12635938?text=Emilia%2520Kujalan%2520kolumni%253A%2520Merkityksellinen%2520ty%25C3%25B6%2520on%2520etuoikeutettujen%2520kermapyllyjen%2520luksusta&utm_medium…
@markosuomi Kuulostaa asialliselta. 😃
@stammekann Suosittelen Läsäkoskea!
Unofficial automated mirror. No copyright asserted. ∎ Muutoksesta innostuva, jonglöörausta arjessa harrastava yrittäjä.