Главната Пошта – Скопје е пример кој го издржа тестот на времето и го збогати Скопскиот архитектонски пејсаж. Токму тука, создадовме роденденски амбиент во кој ги испреплетовме избраните дела од младите архитекти и музиката на хорот „Драган Шуплевски" и Антоние Весковски.
nitter.cz/search?q=%234bday

🐦🔗: nitter.cz/EuHouseSkopje/status

[2023-11-15 11:41 UTC]

Првиот базар на мали еколошки бизниси📈 во🇲🇰. Одржлива мода и аксесоари, природна козметика, нега и лична хигиена, предмети за домот..ќе може да ги најдете на базарот.
Еколошки алтернативи постојат!
📍Бистро Комедија
🗓21.10
🕛12 - 16ч.

🐦🔗: nitter.cz/EuHouseSkopje/status

[2023-10-14 18:41 UTC]

EUROPE HOUSE Скопје, Битола, Крива Паланка и Струмица ви најавуваат серија настани со кои ќе се одбележува EUROPE DAY 2023 под мотото „Иднината нè поврзува! bit.ly/3NJ6Fyg

🐦🔗: n.respublicae.eu/EuHouseSkopje

6-ти мај, отворање на EUROPE HOUSE Битола (лоциран во Офицерски Дом). Целодневна музичка програма, уметнички изложби и дебата!

🐦🔗: n.respublicae.eu/EuHouseSkopje

Амбасадата на 🇪🇸Шпанија во 🇲🇰 ве кани на овогодинешниот настан ,,Women Breaking Barriers”. Настанот има за цел да покаже и прослави жени кои пробиле родови стереотипи и општествени норми со вршење на ретки професии кои се типично доминирани од страна на мажи.

🐦🔗: n.respublicae.eu/EuHouseSkopje

Да го надминеме минатото и да ја направиме годината што доаѓа најдобра што може.
Среќна Нова година!🎉

🐦🔗: n.respublicae.eu/EuHouseSkopje

Ве покануваме вечерва да го осветлиме паркот во Дебар маало! Чест ќе ни биде заедно да ги вклучиме сијаличките во паркот и симболично ќе му оддадеме почит на Горан Стефановски, по повод 70 години од неговото раѓање.
📅14.12 ⌛17h 📍 „Клупата на Горан Стефановски“

🐦🔗: n.respublicae.eu/EuHouseSkopje

Трет роденден на Europe House Skopje!!!🎉🥳
Ја славиме културата, културните работници и уметноста!🖼️
Овој роденден е точка во која ги спојуваме културното наследство со вештините, идеите и духот на младите.

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Марко Пејчиновски, дете кое боледува од ретка болест, го преплива Охридското Езеро на релација Охрид – Струга – Свети Наум со време од 21 час, 41 минута и 48 секунди. 🏊‍♂️
Марко е еден од 12-те млади инспиративни луѓе вклучени во изложбата „Future of Europe“ во East Gate Mall

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Престижната медиумска награда "Жан Моне" за 2017 год ќе покрие прашања поврзани со темата "ЕУ за ТЕБЕ?" Аплицирај ➡️ bit.ly/2zumRuJ

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Европската Унија се стреми кон градење на вистинско дигитално општество📡 europarltv.europa.eu/en/progra via @EuroparlTV

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

НАСТАН! Во соработка со OSTEN World Gallery of Cartoons и Delegation of the European Union, Skopje ➡️bit.ly/2xwu9fd

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Happy !
RT @UNEP: Happy !
Marine protected areas make us smile 😃 - they allow ’s ecosystems to thrive 🐠🦀🐙🐬

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

📱Меѓународни повици = Домашни повици📞
🇪🇺️ЕУ сo нови телекомуникациски правила europarltv.europa.eu/en/progra via @EuroparlTV

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Бесплатна 🎥проекција на филмот "Краток Филм на Љубовта", дело на реномираниот Кристоф Кишловски 🎞️👏
->Четврток 28.9.17->19ч->ЕУ Инфо Центар

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

🚴 👏
RT @AmbassadorEU: I enjoyed being part of today’s Car Free Day together with hundreds of students from Skopje! We all biked for cleaner air!

🐦🔗: nitter.eu/EuHouseSkopje/status

Show older
Mastodon

A Mastodon forum for the discussion of European Union matters. Not run by the EU. Powered by PleromaBot, Nitter and NoLog.cz.